Adjudicades les obres del nou auditori del convent dels Caputxins de Figueres

2011-01-20 18:00

S'ha adjudicat la primera fase de les obres de la sala polivalent d'arts escèniques de l'antic convent dels Caputxins de Figueres, una obra a càrrec de l’1% cultural del Ministeri de Foment. Aquesta adjudicació, realitzada per l'Ajuntament de Figueres, ha recaigut en la UTE formada per les empreses Corprohosa i Obres Indika per un import total de 1.477.878,41 euros (IVA inclòs) i amb un termini d'execució d’11 mesos.

En concret, l'actuació pretén rehabilitar i recuperar l'antic convent dels Caputxins de Figueres amb la creació d'una sala polivalent d'arts escèniques adaptada a les actuals exigències. I, sobretot, es pretén fer-ho conservant i recuperant la identitat de l'edifici i del lloc com a element de referència històrica. En aquest sentit, es conservaran les restes existents i a partir d'elles es recuperarà el volum unitari del conjunt.

El projecte arquitectònic que defineix aquest nou auditori posa especial èmfasi en aconseguir la màxima qualitat acústica, així com en potenciar la polivalència de la sala amb un sistema de grades retràctil amb capacitat per a 300 espectadors. Aquesta actuació es va aprovar per acord de la comissió mixta Foment-Cultura en la reunió del 20 d'abril de 2009. El pressupost total del projecte és de 3.893.244,43 euros, dels quals el Ministeri de Foment aporta 2.093.244,43 euros, dividits en quatre anualitats. Per la seva banda, l'Ajuntament de Figueres participa en aquesta obra amb un import de 1.800.000 euros.

El projecte es divideix en dues fases. La primera, que és la que s'acaba d'adjudicar, consisteix en la consolidació i restauració de l'atri d'accés a l'edifici. La fase II es basa en la instal·lació i acabat de l'edifici.