Adif posa en servei dues noves passarel·les per a vianants a Vilafant

2011-09-22 13:30

Aquest dijous Adif ha posat en servei dues noves passarel·les per a vianants en el terme municipal de Vilafant, que han suposat una inversió de 3,2 milions d’euros.

Les passarel·les estan situades en la zona nord-est del terme municipal de Vilafant, al costat del centre esportiu Els Pins, en les proximitats del El Camp dels Enginyers. La seva estructura és avantguardista i s’ha executat amb materials innovadors, d’elevada resistència i durabilitat, que incorporen compostos reforçats amb fibroplàstics i acer inoxidable, entre altres elements. 

Tenen una longitud total de 48,8 m cada una, amb una llum entre suports de 45,2 m, i compten amb una única obertura de 7 m d’alçada per salvar el traçat de la Línia d’Alta Velocitat i de la variant de Figueres de la línia Barcelona-Portbou. Ambdues estructures, amb un pes total de 84 Tn cada una i una alçada d’entre 2,7 i 4,1 m, disposen d’una amplada útil d’entre 3,9 i 4,4 m per a ús dels vianants i de bicicletes. Així mateix, s’ha integrat el tancament antivandàlic i la il·luminació en l’estructura final de les passarel·les.