Adif accepta la petició de Figueres i modifica l'accés peatonal a l'estació ferroviària provisional

2010-05-25 17:25

Adif, a petició de l’Ajuntament de Figueres, modificarà el projecte de connexió peatonal de l’estació ferroviària provisional amb la ciutat. D’aquesta manera, i fent cas a les reflexions exposades des dels serveis tècnics municipals, el gestor estatal d’infraestrcutures s’ha compromès a modificar el projecte en tres aspectes.

Ampliació d’1,5 a 3 metres l’amplada del passatge que sortirà de l’estació i connectarà amb el barri d’El Culubret; allargar el mateix passatge fins a la Riera Galligans –el projecte inicial es quedava a 20 metres d’aquest punt-; i, finalment, construcció d’una passera per damunt de la Riera Galligans que connectarà amb el carrer Josep Bonaterra.

“Es tracta d’una bona notícia que vindrà completar el projecte de millora que els serveis tècnics municipals estan treballant pels carrers Josep Bonaterra, Ramon Reig i Pedreres”, explica el gerent d’Urbanisme, Xavier Ludevid, qui afegeix que “ja estem en contacte amb Adif per incorporar immediatament les modificacions que ens han acceptat en el seu projecte”.

Millora des de Figueres

Tal i com explica el gerent d’Urbanisme, la millora de l’accés peatonal a l’estació provisional per part d’Adif es complementa amb un projecte d’àmbit municipal i que preveu l’ampliació de les vores nord i sud del carrer Pedreres, les quals es connectaran amb un pas de vianants elevat; la reforma de la cruïlla dels carrers Ramon Reig i Pedreres, per garantir l’accessibilitat i la seguretat dels vianants; i, entre d’altres, la millora del carrer Josep Bonaterra i la seva connexió amb la passera que construirà Adif.

Amb l’execució d’aquestes dues actuacions es garanteix l’accés a peu des del centre de la ciutat fins a l’estació, passant pel Passeig Nou, carrer Avinyonet i carrer Pedreres.