Adhesius informatius als contenidors soterrats de Figueres

2014-05-14 13:00

L'Ajuntament de Figueres ha començat a instal·lar adhesius informatius en els grups de contenidors soterrats de la ciutat. L'objectiu és facilitar la separació de residus i la recollida selectiva indicant clarament quins són els residus que van a cada contenidor. Els adhesius s'han col·locat a la boca de la bústia de cada contenidor i  faciliten que el ciutadà llenci els residus al contenidor correcte. Hi ha adhesius específics de la fracció paper, vidre, envasos i rebuig. En els propers dies s'acabaran d'instal·lar a tots els contenidors soterrats de Figueres.
 
D'altra banda, el Govern municipal continua la campanya de conscienciació als propietaris de gossos per tal que recullin els excrements de les seves mascotes. A través de les informadores ambientals s'han repartit fulls informatius i kits de recollida d'excrements per tal de fomentar el civisme en la tinença d'animals de companyia. A dia d'avui ja s'han repartit uns 300 kits de recollida d'excrements, que es poden recollir al Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Figueres (avd. Salvador Dalí, 107).

La campanya continuarà ara amb la participació dels agents de la Guàrdia Urbana que sancionaran els propietaris de gossos que incompleixin les normatives sobre tinença d'animals en els espais públics. Els agents patrullaran pels espais habituals de passeig de mascotes en els horaris de major freqüència; tindran especial cura de controlar la recollida d'excrements; que els gossos vagin lligats i la normativa aplicable al cas de mascotes perilloses. Cal recordar que l'incompliment de la normativa poden suposar una sanció que pot anar dels 60 als 30.000 euros.