Acord a Ecoserveis per evitar la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació

2012-01-04 15:00

Els representants de l’empresa i dels treballadors han signat, aquest migdia, un acord que evita la presentació d’un expedient de regulació d’ocupació a l’empresa Ecoserveis. L’acord garanteix que durant el 2012 no s’acomiadarà a cap del centenar de treballadors a conseqüència de les retallades pressupostàries.

Ecoserveis, empresa mixta amb capital públic i privat, és l’encarregada de gestionar la neteja viària, la recollida d’escombraries i el manteniment de l’enllumenat públic i de les zones verdes de la capital de l’Alt Empordà. 

Segons l’acord, signat després de trobades intenses entre representants sindicals i de l’empresa, es prendran mesures per reduir l’horari laboral; redistribuir les vacances anuals; o eliminar l’acumulació de festius, entre d’altres. Empresa i Ajuntament es mostren satisfets pel document signat amb els treballadors i destaquen la bona voluntat dels seus representants a l’hora d’arribar a una entesa.

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, es mostra “satisfet per la consecució de l’acord i pel compromís dels treballadors en general, i del comitè d’empresa en particular, en la viabilitat de l’empresa”.

L’Ajuntament de Figueres va fer públic ahir un paquet de 10 mesures per a l’estalvi i per a la reducció del dèficit municipal pel 2012, les quals permetran estalviar a la ciutat un mínim de 4 milions d’euros. Part d’aquests diners, 1.088.877, 75€, venen de la reducció d’un 15% en la factura que l’Ajuntament paga anualment a Ecoserveis.