80 sol·licituds pels ajuts en l'adquisició d'abonaments de tren convencional per a estudiants de Figueres

2016-07-28 11:00

La convocatòria d'ajuts al transport en trens regionals i de mitja distància per a estudiants de Figueres que es desplacen cada dia per anar a centres educatius de Girona i Barcelona ha rebut més de 80 sol·licituds durant la primera quinzena de juliol.

L'Ajuntament pagarà un 40% de l'import dels abonaments mensuals que utilitzen els peticionaris d'aquesta ajuda, cosa que representa, de mitja, 175 euros d'aportació anual per a cadascun dels estudiants que s'hi han acollit. Juntament amb aquesta línia d'ajuts, l'Ajuntament també subvenciona un 40% de l'import dels abonaments per al TGV a Girona i a Barcelona.

El perfil dels estudiants que sol·liciten aquest ajut és un jove d'entre 18 i 19 anys que estudia un grau a la Universitat de Girona. També s'hi han acollit estudiants de cicles formatius que estudien tant a Girona com a Barcelona.

L'Ajuntament de Figueres promou aquestes ajudes des del 2014, amb l'objectiu d'ajudar a totes les famílies amb fills que estudien fora de Figueres i que s'han de desplaçar cada dia. Aquesta iniciativa, també pretén potenciar l'arrelament a la ciutat, ja que, donant suport als joves que hi pernocten cada nit, pretén que aquests construeixin el seu futur i el seu marc de relacions a la ciutat i no perdin els llaços amb Figueres.

La regidora d'Educació, Joventut i Infància, Núria Galimany, destaca "l'esforç que fa l'Ajuntament per a què els joves construeixin la seva vida a Figueres i mantinguin els vincles i la seva identitat amb la ciutat". Galimany remarca que, tot i haver superat el pressupost destinat a aquests ajuts, l'Ajuntament ha decidit assumir el sobrecost "perquè realment entenem que la vida dels joves és el futur de la ciutat".

L'alcaldessa Marta Felip es mostra satisfeta per l'èxit de la convocatòria que permetrà ajudar a més de 80 famílies. "Sabem l'esforç que representa per a una família assumir les despeses que comporta l'educació postobligatòria fora de la ciutat, i des de l'Ajuntament, volem posar en valor la cultura de l'esforç ajudant a aquests estudiants i a les seves famílies".