8 observatoris de la comarca han registrat pluges superiors als 100 litres per metre quadrat

2010-10-13 18:51

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), dóna per finalitzat el temporal de pluja, onatge i vent que ha afectat Catalunya des de dissabte 9 al vespre fins la matinada de dimecres 13. Una gran i profunda depressió situada a l’oest de les Illes Britàniques va afectar la Península Ibèrica dissabte i va originar una pertorbació secundària que es va quedar encallada prop de Catalunya i va donar lloc als gairebé 4 dies de temporal.

Durant diumenge i fins dilluns a la tarda les pluges es van centrar a l’extrem nord-est de Catalunya i es van fer continuades en aquesta zona, on es van arribar a acumular més de 200 mm (l/m2). A partir de llavors, la pertorbació es va anar movent cap el sud i al llarg de dimarts i les precipitacions van acabar restringides a les Terres de l’Ebre, on novament es van acumular quantitats superiors als 100 mm (l/m2).

A la comarca de l'Alt Empordà destaquen les quantitats acumulades durant aquest dies als observatoris de Roses 210 litres per metre quadrat, Portbou 180, Espolla 178, Cabanes 165, Sant Pere Pescador 125, Castelló d'Empúries i Ventalló 117 i Torroella de Fluvià 108.

Al marge d'aquests observatoris cal destacar que a la Jonquera la pluja acumulada es quantifica en 320 litres per metre quadrat.

Aquí podeu consultar el mapa de precipitació acumulada a Catalunya del 9 al 13 d'octubre.