70 professionals a la 3a Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra per seguir els xefs Quique Dacosta, Carles Abellán i Xavier Sagristà

2013-04-16 13:00

L'Hotel Terraza de Roses ha celebrat aquest dilluns la 3a edició de la Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra, dedicada a la Mediterrània i que ha reunit més d'una setantenta de professionals del sector. Els xefs Quique Dacosta (Quique Dacosta Restaurant, Dènia, 3* Michelin), Carles Abellán (Comerç24, Barcelona, 2* Michelin) i Xavier Sagristà (Mas Pau, Avinyonet de Puigventós, 1* Michelin) han estat els ponents convidats, a més de Jaume Biarnés de la Fundació Alícia que ha ofert una ponència sobre la dieta Mediterrània. El periodista Salvador Garcia-Arbós ha estat el moderador de la jornada. 

La jornada s'ha iniciat amb les ponències individuals dels xefs convidats, que han explicat la seva relació amb la Mediterrània i les influències que suposa per a la seva cuina. Carles Abellán, amb diversos restaurants a Barcelona i un projecte empresarial per créixer internacionalment amb nous locals a diferentes punts del planeta, ha explicat el seu concepte de “cuina de Barcelona”, íntimament relacionat amb la Mediterrània. Xavier Sagristà ha centrat la seva ponència sobre el concepte del “mar i muntanya”, mentre que Quique Dacosta ha obert una sèrie de reflexions sobre el engloba el concepte “Mediterrània” i com ell amb la seva cuina l'interpreta. Les reflexions han continuat al col·loqui entre els tres xefs moderat pel periodista Salvador Garcia-Arbós. 

Com a novetat, aquest any la Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra ha comptat amb una desena de productors gastronòmics que han presentat els seus productes per al sector de la restauració i l'hoteleria, entre ells destaquen Cafès Cornellà, Triticum, Sempio, Perafita, Espelt, Anxoves de Roses i Caviaroli. La jornada s'ha acabat amb un dinar al mateix hotel i amb els parlaments de Ferran Roquer, director dels Serveis Territorials d'Empresa a Girona, i l'alcalde de Roses, Carles Pàramo, que ha clausurat la jornada. 

La Jornada Gastronòmica Norat Gotanegra va instaurar-se l'any 2011 en motiu de la celebració del 75è aniversari de l'Hotel Spa Terraza. La família Gotanegra va decidir donar continuïtat a aquesta iniciativa arran de la bona acollida que va tenir la primera jornada i que va comptar amb la participació dels grans xefs del nostre país, Ferran Adrià, Juan Mari Arzak, Joan Roca i Pedro Subijana.