70 expositors a Firagri del 8 al 10 de març al recinte firal de Figueres

2013-03-07 15:00

La Fira Agrícola i Ramadera de les Comaqrues de Girona espera uns 10.000 visitants entre el 8 i el 10 de març al seu nou emplaçament al recinte firal de Figueres. L'alcaldessa Marta Felip la inaugurarà oficialment aquest divendres a dos quarts d'una del migdia.

Firagri 2013 gaudirà d'un espai expositiu de 16.000 m2, dels quals més de la meitat -exactament 9.000- estaran ocupats per 70 expositors. D'aquests últims, el 50% exposaran maquinària de petit i mitjà format; un 25% agrícola gran; i el 25% restant estarà dedicat a expositors comercials de productes vinculats a l’agricultura i la ramaderia, com accessoris, recanvis, adobs, farratges, etc. 

També s'han instal·lat dues carpes de 400 i 600 m2, respectivament. La més petita -la Carpa Granja- es dedicarà a la ramaderia, exposant bestiar provinent de 25 explotacions diferents, especialment de boví i oví. La carpa gran -la Comercial- acollirà 22 estands, dels quals 18 seran per a expositors, i la resta per fer-hi activitats diverses, com per exemple una degustació de productes de l’Empordà. 

Jornades per professionals 

Tot i les nombroses novetats, Firagri manté les activitats pensades per al públic professional. Una de les més exitoses són les Jornades Tècniques que, aquest any aprofitant que la fira s'ubica al recinte firal, es faran al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer. Les jornades s'organitzen des d'Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Tècnics Agrícoles i FEDISPROVE (consultar pdf adjunt amb els horaris de les jorandes).  

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la importància de Firagri per a la ciutat. "Tenim una previsió que gira a l'entorn dels 10.000 visitants i som conscients que una gran part venen d'altres poblacions de la demarcació i, fins i tot, de la Catalunya Nord. Per això hem fet un esforç per obrir la fira a tots els públics, rebaixant les entrades de 3 euros a 1 euro; fent activitats per a tota la família; o oferint la possibilitat de fer tastets de productes típics de la gastronomia de l'Empordà", explica Felip. 

Activitats que passen per concursos de munyir vaques i de someres de raça catalana; exposicions de tractors antics i maquinària agrícola en miniatura; un espai lúdic infantil; o passejades amb ponis, etc (consultar document adjunt amb totes les activitats). 

Firagri 2013 té un pressupost de 125.000 euros, compta amb el patrocini de “la Caixa” i la Diputació de Girona, i té el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.