65 dotacions dels bombers en un foc iniciat a Camallera però que afecta el Baix Empordà

2013-11-12 00:00

El foc que ha començat cap a dos quarts de set de la tarda entre Camallera (Alt Empordà) i Vilopriu (Baix Empordà) ja ha cremat unes 500 hectàrees de terreny agrícola i forestal. Les zones més afectades, a més de Vilopriu, són Colomers, Foixà i Jafre. 65 dotacions dels bombers treballen per extingir-lo i lluiten contra la tramuntana i la baixa humitat. El SEM confirma que, de moment, no hi ha cap ferit. El centre de comandament s'ha instal·lat a l'Ajuntament de Camallera.

Poc abans de la una de la nit el conseller Espadaler diu des de Camallera que demà queda suspès el transport escolar als municipis afectats pel foc.

Abans de la mitjanit Protecció Civil ha informat que hi ha 73 persones desallotjades, 50 acollides en cases de familiars i 23 al pavelló de Sant Jordi Desvalls. S'espera que les unitats aèries puguin entrar en acció quan comenci a clarejar.

La tramuntana ha baixat transitòriament d'intensitat però, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, durant la matinada ha de continuar amb ratxes de 60-70km/h. El foc avança a uns 4 quilòmetres per hora.

Aquesta nit també s'han produït alguns incendis més petits a la zona de les Vernedes de Castelló d'Empúries i Fortià. A Figueres ha cremat una barraca propera a la Ronda Sud, dues dotacions dels bombers han participat en la seva extinció.