600 alumnes de 9 instituts de la comarca rememoraran els exilis aquest 10 de febrer

2017-02-09 20:00

El divendres 10 de febrer de 2017, uns 600 alumnes de 4t d’ESO de 9 instituts de la comarca de l’Alt Empordà dedicaran tot el dia a rememorar els exilis de la comarca.
Els actes són organitzats pel grup de professors d’història “Exili, Deportació i Holocaust” que està en funcionament des de fa 3 anys, amb la col·laboració del MUME (Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera) i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà. 

A les 9h del matí es trobaran a la Plaça de l’Ajuntament de Figueres per escoltar uns breus parlaments, tot seguit desplaçar-se en silenci fins al monument als exiliats del final de l’avinguda Perpinyà. 

Després agafaran uns autocars i cada institut es dirigirà a diferents localitats on l’exili hi va ser molt present. L’INS Cap Norfeu i el de La Jonquera aniran a Agullana. L’INS El Pedró de L’Escala visitaran Elna. Els INS Monturiol i Muntaner aniran a La Jonquera, mentre que el Cendrassos i el Deulofeu aniran a Port-Bou. Finalment els INS de Vilafant i Olivar Gran aniran a Cotlliure. 

Després de visitar aquestes poblacions es trobaran tots a Argelers per dinar i fer diferents activitats que clouran amb uns parlaments a càrrec de Gilbert Susagna (supervivent del camp d’Argelers) i la representant de FFREEE (Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l'Exode), Jacqueline Payrot. Els Instituts Cendrassos i La Jonquera llegiran uns textos per tancar aquesta part de l’acte, que s’acabarà fent una cadena humana representant el perímetre del camp de refugiats i un minut de silenci. 

L’activitat EXILIS és organitzada pel grup de professors d’història “Exili, Deportació i Holocaust” amb la col·laboració del MUME (Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera) i el Servei Educatiu de l’Alt Empordà. Amb el suport del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’ajuntament de Figueres, l’ajuntament d’Agullana i l’ajuntament d’Argelers. 

Lloc de cerca