48 detinguts en el dispositiu Snoopy a la Regió Policial de Girona

2012-07-09 14:00

El cap de setmana del 7 i 8 de juliol agents dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial de Girona, juntament amb efectius de la Policia Local i vigilants municipals de la demarcació i amb la col·laboració de membres del Cos Nacional de Policia, ha portat a terme el dispositiu conjunt de trànsit i seguretat ciutadana anomenant Snoopy. Aquesta operació ha mobilitzat un total de 426 agents dels Mossos d’Esquadra i 108 Policies Locals i vigilants municipals del territori gironí. 

El dispositiu té com a objectiu principal establir una sèrie de controls de seguretat ciutadana i de trànsit, en especial en zones d’oci nocturn. En aquests controls els agents van efectuar proves d’alcoholèmia i escorcolls a vehicles i persones amb la finalitat de localitzar possibles substàncies estupefaents i objectes perillosos, armes prohibides o algun tipus d’objecte contundent. La principal finalitat d’aquests controls era prevenir els accidents de trànsit, evitar el consum i tinença de substàncies estupefaents i evitar l’ús d’estris contundents en possibles baralles. 

El balanç de tots els dies i les nits en què ha durat el dispositiu és:

109 actes en base a la llei 1/92 , de les quals 71 són per tinença o consum de substàncies estupefaents i 38  per possessió d’armes.
S’han identificat 802 persones.
S’han escorcollat  282 vehicles.
S’han detingut 48 persones, la majoria per delictes relacionats amb la salut pública.

Pel que fa a les accions de trànsit:

Hi ha hagut 223 denúncies per diverses infraccions.
40 positius en proves de detecció d’alcohol i  1 positiu en drogues.
S’han fet propostes per retirar un total de 188 punts del carnet de conduir. 

També es va fer incidència en l’horari de tancament de diversos locals nocturns a un total 47 de locals controlats. En aquests establiments controlats s’han aixecat 8 actes, la majoria per problemes amb la documentació o deficiències en la seguretat.