43 establiments i serveis de Roses reben l’acreditació de Destinació de Turisme Familiar

2010-03-25 13:59

El Teatre Municipal de Roses va acollir ahir al vespre el lliurament de les acreditacions de la marca Roses Destinació de Turisme Familiar, acte que va ser presidit pel director general de Turisme de la Generalitat, Joan Carles Vilalta, i per l’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana. Durant la vetllada un total de 43 establiments i serveis de la població van rebre l’acreditació, amb la qual es reconeix la seva adaptació i idoneïtat per donar resposta a les necessitats del turisme de famílies.

L'alcaldessa va destacar que amb aquesta acreditació “Roses inicia el camí de la transformació turística basat en la qualitat, la singularització del nostre destí i el patrimoni natural i cultural. La certificació Destinació Turística Familiar avala Roses com una destinació turística madura i és una gran fita, perquè representa la implicació directa de l’empresariat en el destí del nostre municipi”.

D’aquesta manera, es reconeix la capacitat per garantir els serveis i condicions que les famílies necessiten durant les seves vacances, tals com parcs infantils de platja, propostes de lleure i entreteniment, serveis de cangurs amb idiomes, vigilància i protecció, organització d’espectacles infantils al carrer, guies de seguretat del nen, o un allotjament i restauració adaptats (habitacions comunicades, trones infantils als restaurants, etc).

Els establiments rosincs que ahir van rebre l’acreditació representen un 15% de l’oferta del municipi, percentatge que s’espera incrementar gradualment fins arribar al 35% en un termini de cinc anys. En l’apartat corresponent a l’allotjament, van rebre l’acreditació l’Hotel Mediterrà, Hotel Mediterrani Park, Hotel Monterrey, Hotel Prestige Victoria, Hotel Ciutadella, Pensió Puigrom, Novel Risech, Apartaments Daniel, Apartaments Santa Maria, Càmping Salatà.

Pel que fa a la restauració, es van acreditar 20 restaurants: L’Estrop, L’Escalam, La Gana, Pizzeria Dolce Vita, La Gallega de Roses, La Langosta, Sodemar, Can Massana, Ca la Margarita, L’Entrecot, Rocamar, El Grill, Pizzeria Marechiaro, Rocfort, Mar y Sol, Si us Plau, Panoramic, El Jabalí, Pizzeria Salatà i Novel Risech.

Altres empreses d’interès turístic i cultural certificades van ser l’Espai Cultural La Ciutadella, la Biblioteca Municipal, el Parc Aquàtic Aquabrava, Creuers i catamarans de Roses, Roses serveis marítims, els mini-golfs Greens, Salatà i Els Pins, RACC, Karting, Cinemes Roses, Tren Roses Exprés i el Racó dels Peques.

Per últim, una cinquantena d’establiments comercials rosincs relacionats amb el turisme de famílies (llibreries, botigues de joguines, fleques i pastisseries, farmàcies, gelateries, roba i calçats infantils, etc), van rebre també els adhesius de la marca per identificar visualment les botigues de la població que conformen l’oferta complementària del turisme familiar.