42 artistes a la primera trobada d'Urban Sketchers a Peralada

2018-05-12 16:30

El Centre Cultural Sant Domènec de Peralada i el col·lectiu d’artistes Urban Sketchers Girona, han organitzat, aquest dissabte 12 de maig, la 1a Trobada d’Urban Sketchers “Dibuixem la Peralada medieval”. Un total de 42 pintors aficionats a la pintura urbana han recorregut al llarg del matí el centre històric de Peralada per plasmar el seu talent artístic. Aquesta activitat forma part del calendari d'activitats 2018 organitzades per la Sala d'Exposicions del Centre de Turisme Cultural Sant Domènec. 

Aquesta trobada consisteix en un itinerari que ha portat a tots els participants per diferents localitzacions del centre històric de Peralada, on llapis en mà podreu dibuixar les millors escenes del centre històric de la vila. 

Pere Torrent, alcalde de Peralada, i Josep Sanllehy, responsable de la Sala d’Exposicions, han donat la benvinguda a tots els participants. Ambdós, han valorat molt positivament aquesta 1a edició i preveuen organitzar-ne una 2a edició per a l’any vinent. 

Urban Sketchers (USK) és un col·lectiu d'artistes distribuïts per tot el món, tant professionals com d'aficionats, que fomenta la pràctica del dibuix realitzat in situ, a través de l'observació directa de la vida urbana. 

El cartell d’aquesta primera edició, que ha il·lustrat part de les porticades de la Plaça Gran de Peralada, és obra d’Aleix Pons, membre del col·lectiu Urban Sketchers Girona.