400 alumnes de segon de primària de 8 escoles de Figueres tanquen el programa Escacs a les Aules

2017-06-19 10:30

El passat divendres 16 de juny, gairebé 400 alumnes de 2on curs de primària es van reunir a la plaça Catalunya de Figueres per celebrar la Festa de Cloenda de la 5ª edició del programa Escacs a les Aules. Hi van participar les escoles del Parc de les Aigües, Josep Pallach, Sant Pau, Escolàpies, Cor de Maria, Amistat, Dalí i Mª Àngels Anglada. Per tercera vegada aquesta festa tenia lloc en horari lectiu, cosa que va permetre reunir un gran nombre de participants. 

La competició es va dur a terme formant equips de 8 jugadors que s’enfrontaven entre ells. Cada alumne va disputar un total de 4 partides entre les 10 h i les 12 h del matí. La competició va estar tutelada per una desena de monitors i jugadors del club d’escacs Figueres. Hi va haver premis per a tots els participants, ja que l’objectiu era posar en pràctica els coneixements adquirits durant les sessions rebudes en el marc del programa Escacs a les Aules i pasar-ho bé, més que no pas competir.

El Club d’Escacs Figueres i l’Ajuntament de Figueres ja fa 5 anys que impulsen el programa Escacs a les Aules. Aquest programa consisteix en donar 4 sessions de formació d’escacs d’una hora cadascuna i en horari lectiu, a tots els cursos de 2on de primària de totes les escoles de Figueres que s’inscriuen al programa. En les 5 edicions pràcticament la totalitat de l’escoles han participat en el programa. Això significa que cada any, més de 450 nens i nenes de Figueres han pogut conèixer què són els escacs i iniciar-se en aquest esport. Els escacs contribueixen a millorar diferents aptituds dels alumnes que són essencials per a formar-se intel.lectualment, tals com la capacitat de concentració, la memòria, l’anàlisi i presa de decisions i el respecte als companys, entre d’altres.