40 guàrdies civils participen a la Jonquera en un seminari de vigilància fronterera i de control de la immigració irregular

2018-09-25 09:00

40 guàrdies civils han participat en el XX Seminari de vigilància fronterera i de control de la immigració irregular celebrat del 17 al 22 de setembre a la Jonquera. Aquest dissabte la Delegada del Govern Teresa Cunillera i el Subdelegat Albert Bramon han presidit la cloenda del seminari, que s’ha fet per primera vegada a Girona. 

El curs, que va incloure pràctiques de control per mitjans aèris, marítims i terrestres, faculta els guàrdies civils participants per a la seva convocatòria en operacions internacionals a les fronteres exteriors de la Unió Europea.

Les activitats pràctiques del seminari van incloure la participació dels alumnes en les operacions de seguretat i servei habituals a les àrees de la costa i les fronteres terrestres de la província utilitzant tant els mitjans aeris com els del servei marítim de la Guàrdia Civil a Girona, en alguns dels quals les operacions van ser coordinades amb la Gendarmeria marítima francesa. 

Durant el curs els agents van participar en una operació de control fronterer terrestre als Límits i els diferents punts fronterers de les comarques de Girona en coordinació amb la companyia de Ceret de la Gendarmeria.