38 vins de la DO Empordà reben la qualificació d'excel·lent a la Guia Peñín

2012-11-22 19:30

La Guia Peñín 2013 ha atorgat la qualificació d'excel·lent a 38 vins empordanesos que obtenen 90 punts o més de nota. Aquesta xifra representa un increment del 22% respecte a l'edició anterior en la què una trentena de vins empordanesos van obtenir aquesta puntuació.

La Guia Peñin diu sobre la DO Empordà que "compta amb un determinat número de bodegues que s'han preocupat en oferir uns vins impecables i moderns amb un disseny amb algunes etiquetes avantguardistes que donen una imatge sofisticada al conjunt dels seus vins". 

Vins equilibrats

Els autors de la Guia Peñín asseguren que els vins empordanesos són un exemple d'equilibri entre fruita, alcohol i acidesa. "I tot gràcies al treball minimalista a la vinya", asseguren. Per millorar els seus productes, els redactors de la publicació aconsellen als productors empordanesos una millor identificació varietal que representi a la zona i que els hi aporti valor i diferenciació. 

El Consell Regulador de la DO Empordà valora positivament aquests resultats que s'han produït gràcies a l’esforç dut a terme en els darrers anys pels cellers empordanesos en la millora contínua de la qualitat dels seus vins. Un altre exemple d'aquest creixent reconeixement nacional i internacional va ser la incorporació de 44 vins de la DO Empordà a la llista Robert Parker 2011. D’aquests, 28 van obtenir una puntuació de 90 o més punts, quan a l’anterior edició eren només 12.