350 cuiners afavoriran el consum de vins de la DO Empordà en els seus establiments

2014-05-05 20:30

Més de 350 cuiners gironins i una desena de col·lectius gastronòmics de les comarques gironines i d’Osona han subscrit la ‘Declaració dels cuiners de Girona en suport dels vins de la DO Empordà’, en el què els restauradors inscrits es comprometen a afavorir el consum dels vins de la denominació empordanesa als seus establiments i arreu.

Els col·lectius que han subscrit la declaració són: Vall de Camprodon, Cuina de l’Empordanet, Cuina Pirinenca, Cuina Volcànica, Cuina del Vent, Fogons de la Vall de Ribes, Girona Bons Fogons, Grup Gastronòmic del Pla de l’Estany, Joves Cuiners i Osona Cuina. Els més de 300 cuiners pertanyen a localitats de totes les comarques gironines i d’Osona i regenten establiments de categories diverses, però amb una destacada presència de restaurants de cuina catalana, mediterrània, casolana o creativa.

La declaració neix a partir d’una proposta que el sommelier del Celler de Can Roca, Josep Roca, va fer al Consell Regulador de la DO Empordà que ha tirat endavant la iniciativa. 

Aquest és el contingut sencer de la declaració:

Atès que la Denominació d’Origen Empordà és l’única de tota la demarcació gironina.

Tenint en compte la transcendència que té avui el cultiu de la vinya en benefici de la preservació del patrimoni paisatgístic, en la dinamització del sector agrícola i en el foment del turisme. 

Essent el vi un element essencial en l’oferta i difusió de la cuina i la gastronomia del territori. 

Gaudint els vins de la DO Empordà d’un nou auge i un alt prestigi tant a nivell de Catalunya com a nivell internacional.
 
Els cuiners de les comarques gironines volem mostrar el nostre ple suport a l’embranzida del vi de casa nostra i ens comprometem a afavorir el consum dels vins de la DO Empordà als nostres restaurants i a difondre’ls allà on anem.