32 joves finalitzen l'Okup'Alt 2013 i 3 ja han trobat feina

2013-04-05 08:00

Ha finalitzat a Navata el Projecte Okup'Alt 2013. Un total de 32 joves van rebre els certificats acreditatius de mans del conseller comarcal de Joventut, Pere Giró, i de Jaume Homs, l’alcalde de Navata, un dels municipis col·laboradors. Durant aquests tres mesos, els joves han realitzat tasques a 20 municipis i s’han portat a terme unes 130 entrevistes de feina reals. 

Com a primer resultat, ja s’han contractat tres joves i cinc més han començat a la IOC per treure’s l’ESO. També cinc d’ells s’inscriuran a partir del proper curs per estudiar un grau mig i dos més per fer Batxillerat. Es farà seguiment a la resta de participants per continuar donant-los suport davant de possibles oportunitats formatives i/o laborals. 

El projecte Okup’Alt 2013 ha estat una iniciativa adreçada a joves de la comarca, d’entre 16 i 19 anys i que no estudiaven ni treballaven, per tal d’oferir formació d’oficis gratuïta amb el suport dels ajuntaments i del teixit empresarial del territori. En concret, la formació que se’ls ha ofert estava relacionada amb tres temàtiques (forestal, manetes i administratiu). 

Cal recordar que els joves que es van inscriure a les temàtiques de forestal i manetes -16 en cada cas-  van fer actuacions reals a 20 municipis de la comarca, majoritàriament en tasques de recuperació de les zones afectades pels focs i en aquest espai de La Garriga, de gran interès arquitectònic i cultural per les seves construccions de pedra seca. Altres joves van realitzar l’arranjament d’equipaments municipals, escoles, centres cívics, cementiris, mobiliari urbà, etc. Els joves d'administratiu –un total de 10- van tenir la seva seu a Figueres, en un espai cedit per l'Ajuntament i s’han encarregat de totes les gestions administratives del projecte.