3ª Ruta de l'Art a Castelló d'Empúries

2010-10-06 12:29

Castelló d'Empúries celebra aquest llarg cap de setmana, del 9 al 12 d'octubre, la tercera edició de la Ruta de l'Art. Dijous i divendres els artistes participants realitzaran el muntatge de les seves obres en els espais expositius. Tot perquè estigui a punt per a la inauguració que tindrà lloc dissabte a la tarda (17 h. punt de trobada Ecomuseu-Farinera, inici recorregut i acte central a la Llotja-costat Basílica).

Durant els dies de la Ruta diverses activitats complementaran aquest esdeveniment cultural que ja s’ha convertit en un referent a la comarca. Entre els més destacables Performance Art a càrrec del Col.lectiu el Paller que realitzarà la seva actuació en una autèntica fusió entre arts visuals i escèniques. També Art Orgue que recollirà fons per a la Marató de TV3. També hi haurà un concert, una conferència, visita guiada i portes obertes als museus.

Recordem que la Ruta de l'Art consisteix en un passeig pel centre històric de Castelló d’Empúries que permet descobrir l’art a través del patrimoni arquitectònic o descobrir el patrimoni arquitectònic a través de l’art. Aquest és el joc que es proposa al visitant de la Ruta de l’Art perquè realitzi un recorregut per l’entrellat de carrers medievals i de l’antic call jueu del centre històric de l’antiga vila comtal. La finalitat d’aquesta activitat és la dinamització comercial al mateix temps que es pretén donar a conèixer el valuós patrimoni arquitectònic i històric de la vila i a l’hora contribuir a la divulgació de l’art i la cultura. 

La pintora Anna M. Constanseu i l’Ajuntament de Castelló d’Empúries organitzen novament la Ruta de l’Art en que el centre històric es converteix en una verdadera “pinacoteca”. Convertint espais que quotidianament tenen altres usos en espais expositius. Això permet visitar antics casalots i edificis de valor arquitectònic i històric que tan poden ser de propietat privada com pública.