273 alumnes participen al concurs de cartells del Dia Mundial Sense Tabac

2011-06-01 14:00

Amb motiu del “Dia Mundial Sense Tabac” –celebrat el 31 de Maig i promogut per la Organització Mundial de la Salut (OMS)- el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres, dins del Programa de Prevenció de Drogodependències, han organitzat el 10è Concurs Comarcal de Cartells, convocat entre els alumnes dels instituts de secundària.

El lema del concurs d’aquesta edició ha estat “K no et fumin” i s’ha adreçat especialment als més joves a fi d’ajudar-los a adoptar una actitud crítica davant de la publicitat, la promoció i el patrocini del tabac. Hi Han participat un total de 273 alumnes i el Cartell guanyador del concurs ha estat el de Beatriz Gómez, alumne de 3r d’ESO de l’I.E.S de Vilafant.

Així mateix, s’han atorgat també tres accèssits: Arnau Palacios Sargatal de l’I.E.S de La Jonquera, Júlia Vega Angulo de l’I.E.S Olivar Gran i Sílvia Trigo Roca de l’I.E.S de Castelló d’Empúries. El cartell guanyador, juntament amb els finalistes s’utilitzaran per la realització d’un calendari escolar, que serà distribuït per tots els centres educatius de la Comarca.

Segons una enquesta realitzada l’any 2008 a població escolar de l’Alt Empordà sobre drogodependències a l’etapa d’educació secundària, es detectava que el 58,6% dels enquestats, que són els estudiants de 14 a 18 anys, han fumat almenys una vegada a la vida, essent d’un 10,4% el percentatge de fumadors diaris. 

La iniciació en el consum de tabac té lloc a una edat força precoç en la població estudiada. Així ho indica el fet que als 14 anys l’experiència de consum sigui ja del 39,7% -entenent per experiència aquells que almenys ho han provat una vegada- o que el percentatge de fumadors diaris sigui del 3,6% en aquesta edat. El que ens indica, que són molts els que ho proven en aquesta edat, fet que justifica la realització d’accions preventives i de sensibilització adreçades a aquest col·lectiu.