250 persones pugen al Puigmal per a tastar els vins de la DO Empordà

2014-07-27 22:00

Multitudinària participació en el tast de vins de la DO Empordà al cim del Puigmal. Unes 250 persones i una dotzena de cellers han participat en la cinquera edició del tast organitzada pel Consell Regulador de la denominació empordanesa.

L'activitat ha comptat novament amb la col·laboració dels Castellers de Figueres que han realitzat un espectacular pilar al cim de la muntanya. Un imatge simbòlica que vol posar de manifest l'esforç dels cellers empordanesos per millorar els seus vins i la intenció de situar-los el més amunt possible.

Acompanyats pel bon temps, els participants han iniciat l'ascensió al cim des del Coll de Fontalba a primera hora del matí. En poc més de tres hores, els excursionistes han coronat el cim del Puigmal, a gairebé 3.000 metres d'alçada, on s'ha realitzat la inauguració del tast d'alçada amb l'actuació de la colla castellera de la capital de l'Alt Empordà. Posteriorment, s'ha celebrat el tast i cap quarts de dues de la tarda s'ha iniciat el descens on, com a novetat, s'ha ofert als participants un tast de dolces.

Vinyes d'Olivardots; Vinyes dels Aspres; Pere Guardiola; Mas Llunes; Espelt Viticultors; Clos d'Agon; Maset Plana; Martí Fabra; Cooperatiu d'Espolla; Can Sais; AV Bodeguers i *lavinyeta són la dotzena de cellers que han participat en aquesta edició.