160 noves places d'aparcament gratuït al Parc de les Aigües de Figueres

2014-08-13 14:00

Aquesta setmana s’ultimen els treballs dels dos nous aparcaments dissuassoris a la zona del Parc de les Aigües. Ubicats en solars propietat de l’Institut Català del Sol (INCASOL), que n’ha cedit l’ús a l’Ajuntament,  els nous equipaments proporcionaran 160 noves places d’aparcament gratuït.

Amb aquesta actuació, el Govern municipal posa a disposició de la ciutadania i dels visitants un total de 620 places gratuïtes, a només cinc minuts a peu del centre històric. Una xifra que surt de sumar les 160 places del primer aparcament dissuassori que es va habilitar el 2009 a la mateixa zona; les que s’estan acabant aquests dies; i les més de 300 que hi ha en superfície al sector Costa Brava (sector que envolta els carrers i aparcaments esmentats).

Per condicionar els aparcaments s’ha fet una actuació de mínims que ha consistit en la construcció dels accessos per a vehicles, en aplanar els solars i en posar una capa d’àrids reciclats per donar uniformitat als solars. A més, també s’ha habilitat una rampa d’accés per a vianants.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, explica que amb aquesta mesura ampliem la corona d’aparcaments dissuassoris a l’entorn del centre històric de Figueres. Unes zones on aparcar-hi no té cap cost i que et permet arribar al centre de la ciutat amb només cinc minuts”. Felip recorda que amb aquestes actuacions el Govern municipal continua garantint aparcaments gratuïts a menys de 800 metres del centre, mentre que aquells que vulguin estacionar més a prop disposen de les zones d’aparcament regulat en superfície o els pàrquings soterrats.

Els nous aparcaments estan situats al carrer Rec Arnau (just al costat de l’actual aparcament dissuassori) i, els dos següents i de forma consecutiva, a la cruïlla Costa Brava amb l'avinguda Perpinyà.