15 dotacions terrestres treballaran a la zona del foc del Baix Emporda fins que no hi hagi cap possibilitat de revifalla

2013-11-14 07:30

Els Bombers de la Generalitat continuen treballant a la zona del Baix Empordà amb una quinzena de dotacions terrestres. Al llarg del dia d’ahir es va revisar tot el perímetre afectat, remullant brases i prenent cura que no hi hagués cap columna de fum ni cap revifalla.

L’incendi, que es va controlar ahir al matí, ha cremat 551,05 hectàrees de vegetació, segons les darreres estimacions del Cos d’Agents Rurals. En aquest incendi, a més dels Bombers, també hi han treballat Agrupacions de Defensa Forestal i nombrosos pagesos de la zona, col·laborant amb les seves cubes d'aigua i llaurant els seus camps per evitar que el foc s'escampés.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) va desactivar l'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, un cop l’incendi  estigué controlat. Amb tot, la DGPC manté el pla INFOCAT en situació de Prealerta pel risc d'incendi, encara elevat. Cal extremar les precaucions en l'activitat en general a l'entorn forestal. Le sprevisions meteorològiques apunten que aquesta tarda tornarà a entrar tramuntana.

D'altra banda els Agents rurals investiguen la causa de l'incendi. En els últims 10 anys s’han produït 70 incendis forestals al municipi de Vilopriu, dels quals 66 han estat intencionats.