15 ajuntaments de la comarca se sumen a la campanya per difondre que en cas d'infart cal trucar al 112

2013-05-10 11:00

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mortalitat a Catalunya i la gent que els pateix encara triga massa en assistir als centres mèdics. Dels més de 6.500 infarts que es produeixen a Catalunya cada any, només 1 de cada 3 pacients truca al 112. 

Es calcula que només durant el 2012, unes 30 persones de l’Alt Empordà van patir un infart. Per aquest motiu, 15 municipis de la comarca s’han sumat a la campanya de conscienciació ciutadana “Els segons compten” impulsada per la Societat Espanyola de Cardiologia en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. La iniciativa insta a trucar al 112 en lloc d’anar directament a l’hospital o al Centre d’Atenció Primària ja que és aquest Servei el que actua amb més rapidesa i millor deriva els pacients als centres sanitaris més adequats segons la seva simptomatologia. 

Els municipis de l’Alt Empordà adherits a la campanya són: Cabanes, Castelló d’Empúries, Cistella, Figueres, la Jonquera, l’Escala, Llançà, Navata, Ordis, Palau-saverdera, Pedret i Marzà, Pont de Molins, Roses, Vilafant i Vila-sacra.