140 joves en el casal esportiu de Figueres

2015-07-29 10:00

Uns 140 nens i joves d’entre 6 i 14 anys han participat aquest mes de juliol en el casal esportiu organitzat per l’Ajuntament de Figueres. Tots ells, procedents de diferents escoles i barris del municipi i de la comarca, han ocupat el temps lliure en un espai lúdic on s’han pogut formar i educar a través de l’esport. 

Un dels objectius principals del casal ha estat ensenyar-los uns hàbits esportius i saludables, ja que, com destaca el regidor d’Esports, César Barrenechea, “en aquesta edat és important que es diverteixen, però també que adquireixin hàbits com ara el treball en equip, la convivència o l’esforç de superació. L’objectiu d’aquest casal és transmetre’ls tot això a través de l’esport”. 

Així mateix, han après un ampli ventall de coneixements i d’habilitats motrius bàsiques, generals i específiques per a la pràctica de diferents disciplines esportives, com el futbol, el bàsquet, el tennis o l’atletisme. També han realitzat sortides al medi natural - a la platja de Portbou - i a parcs recreatius - el Minigolf i Parc d’Atraccions Salatà i el Parc Aquàtic Aquabrava de Roses - i  una acampada al llac de l’Aventura de Ventalló. 

La segona part del casal es durà a terme entre el 3 i el 31 d’agost, de dilluns a divendres, i comptarà amb un centenar de participants de les mateixes franges d’edat que al juliol. Les sortides programades el mes vinent són a la platja d’Empuriabrava, a la piscina de Peralada i al Parc Aquàtic Aquabrava de Roses, a més d’una acampada amb activitats al Castell de Sant Ferran de Figueres.