130 professionals del turisme gironí han participat en la segona jornada Costa Brava Girona Trade Week

2015-10-27 21:00

La vicepresidenta del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Marta Felip, ha inaugurat la jornada promocional i comercial Costa Brava Girona Trade Week a l'Hotel AC Palau de Bellavista. "Amb aquesta acció -ha dit Felip- volem oferir a les empreses i entitats gironins una radiografia real i actual d’uns mercats importants per tots nosaltres i, alhora, estimular la creació de nous productes a fi de rejovenir les marques Costa Brava i Pirineu de Girona".

En la conferència de turisme actiu i natura, el propietari i editor del portal Hiking-site.nl, Raymond Koome, ha manifestat «la natura i el paisatge canvia poc però el que sí canvia és el que volen els nostres clients: viure experiències autèntiques en contacte amb la població local». Drew Buggan, director de l’agència de viatges especialitzada Adventure Holidays, ha comentat que pels operadors turístics és important treballar colze a colze amb les empreses d’activitats receptives  perquè són les que han de donar suport a la difusió de continguts i a la comercialització dels productes.

Els experts en turisme de golf han destacat que la Ryder Cup podria ser la “solució” per potenciar definitivament la Costa Brava com a destinació de golf. Pel que fa a les fortaleses del golf de la destinació gironina, la gastronomia, la ciutat de Girona i Barcelona contribueixen al posicionament de la marca. Quant a aspectes a millorar, s’ha incidit en què cal treballar en el màrqueting digital i incrementar el nombre d’agències receptives especialitzades.

Pel que fa a la conferència de cultura, el director de LABPATC, de la Universitat de Barcelona, ha destacat que els itineraris culturals europeus i el patrimoni declarat per la UNESCO són atractius potencials per la creació de productes culturals. Cal pensar en accions de caire interfronterer. Els representants de les empreses Gebeco i Via Nostra han coincidit en posar de relleu que cada vegada més els turistes busquen l’oferta cultural de proximitat vinculada a les festes tradicionals i de manifestacions populars. El 17 % dels viatgers es consideren turistes culturals, i més del 60 % són actius culturalment durant les seves vacances.

La jornada ha comptat amb tres sessions consecutives dedicades a radiografiar els mercats emissors francès, alemany i britànic.

El primer mercat emissor internacional per la Costa Brava i el Pirineu de Girona és el francès amb una quota del 30 %. La directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya a França, Josefina Mariné, considera que el mercat francès és madur i molt exigent i que cada cop utilitza menys la intermediació i més les plataformes online per a la consulta i compra de serveis i productes turístics. Mariné afegeix que la destinació gironina ha de controlar els períodes vacacionals de les escoles perquè són freqüents i disseminats en el calendari i presenten oportunitats per a les destinacions de proximitat del nostre territori. La directora recomana a les empreses gironines que potenciïn productes com ara les activitats a la natura i el patrimoni cultural.

Quant al mercat alemany, Montserrat Sierra, directora del Centre de Promoció Turística de Catalunya a Alemanya, comenta que hi ha 1,8 milions d’alemanys que busquen destinacions de sol i platja. Com a dada econòmica ha dit que els alemanys gasten 87 bilions a l’any en viatges. El principal portal de viatges d’Alemanya és HolidayCheck, i que creix la tendència a fer escapades de cap de setmana a destinacions europees. Sierra remarca que el segment de turisme sènior té gran potencial per la nostra destinació ja que significa un 45 % del total dels viatges dels alemanys a l’estranger, gastant fins a un 12 % més que els altres segments. 

Josep Capdevila, director del Centre de Promoció Turística al Regne Unit i Irlanda, ha comentat que per la destinació Costa Brava es presenta una oportunitat de incrementar els turistes britànics a partir de 2016 amb l’arribada de la companyia aèria i l’operador turístic Jet2.com. Destaca el creixent interès dels turistes anglesos per productes com ara luxe, salut i benestar, i activitats a la natura. Capdevila diu que els turistes britànics continuen interessats en adquirir paquets turístics fet que afavoreix a les agències de viatge receptives del nostre territori. Pel que fa al principal perfil del turista britànic, té una edat compresa entre 25 i 44 anys, sol fer una estada mitjana a Catalunya de 6,6 dies i té preferència per destinacions de sol i platja i escapades curtes a ciutats.

A la tarda hi ha hagut el workshop entre les empreses i entitats gironines assistents i les setze agències de viatges receptives catalanes participants. Així mateix s’ha comptat amb la participació de representants d’un seguit de portals o iniciatives que poden ajudar als empresaris en el seu dia a dia: Booking, Tripadvisor, Catalunya Experience i Insetur. La sessió ha estat plantejada perquè els empresaris i les agències es coneguin, intercanviïn informació i creïn paquets de productes combinats.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona valora positivament els continguts i les conclusions derivades de la jornada, i constata que encara queda molta feina per fer, sempre de manera conjunta entre els sectors públic i privat.