13 empreses altempordaneses obtenen el segell del Girona Excel·lent per alguns dels seus productes

2016-08-03 17:00

La Diputació ha fet pública avui la llista Girona Excel·lent 2016–2017, que inclou 38 productes de 25 empreses diferents que lluiran el segell del Girona Excel·lent, des d’ara fins al mes d’agost de 2018. Aquest segell distingeix la qualitat agroalimentària gironina.

Aquest juliol el jurat va fer vuit tastos a cegues, de 159 mostres presentades, un per a cada família de productes que estableix el Girona Excel·lent: anxoves, arròs, begudes locals, conserves de fruita i almívars, foie gras, olis, vins i lactis.

Els 13 guardonats de la comarca de l'Alt Empordà han estat: Fill de J.Callol Serrats SL, Anxoves de l'Escala SA, Can Tuies SL, Collverd SA, Recuits de L'Empordà SL, Empordàlia SCCL, Oli de Ventalló SL, Mas Llunes Vinyes i Cellers SL, Celler Arche Pages SL, Agrícola de Garriguella SCCL, Vinyes d'Olivardots, Celler Cooperatiu d'Espolla SCCL, Vinyes dels Aspres Joaquim Albertí SA.

De tots els productes seleccionats, 4 tindran el segell permanentment: la poma Royal Gala, de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona; les varietats de fesols de gra petit i setsetmanera de la Denominació d’Origen Protegida Fesols de Santa Pau; la galeta Organic Teules, de Trias Galetes – Biscuits SA, de Santa Coloma de Farners, i els ametllats (galeta d’ametlla), de Galetes Camprodon SA, de Camprodon. Tots els tastos s’han realitzat amb 8 jurats específics, formats per cinc professionals de la gastronomia cada un, i han tingut la potestat d’escollir productes singulars en aquells casos en què han considerat la idoneïtat de la selecció. Aquests productes són els que destaquen per  les seves característiques excel·lents, diferenciades i úniques, i no poden presentar-se a cap de les categories establertes pel Girona Excel·lent.

El Girona Excel·lent és un projecte, nascut a la Cambra de Comerç de Girona, que s’emmarca en la idea de la Diputació de Girona de donar suport a projectes que contribueixin a millorar les condicions econòmiques i la competitivitat de les petites empreses o agrupacions de productors dels 221 municipis de les comarques gironines. 

Foto: Eddy Kelele

Lloc de cerca