1.500 nens i nenes participen a la campanya de tastets de fruita 'Disfruita-la' que arribarà a Roses i a Navata

2013-07-17 13:00

Uns 1.500 nens i nenes de 3 a 12 anys de les comarques de Girona participen aquest mes en la campanya Disfruita-la a l’estiu, organitzada per Unió de Pagesos amb la col·laboració de Dipsalut, i que arriba a les comarques gironines per tercera vegada consecutiva.

Disfruita-la a l’estiu consisteix en tastos guiats de fruita dolça de temporada, com nectarines, cireres, peres o albercocs, per a infants que participen a les estades d’estiu, en un ambient més lúdic i per gaudir de les activitats durant les vacances. En aquesta tercera edició se celebraran 12 tastos als municipis de Cornellà del Terri, Viladesens i Sant Jordi Desvalls, Sant Hilari Sacalm, Olot, Sant Feliu de Pallerols, Llorà-Sant Martí de Llémena, Palamós, Navata, Torroella de Montgrí, Girona, Palafrugell i Roses. Les sessions dels tastos inclouen el nou espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació gironí Els Trambòtics, durant el qual s’expliquen als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta per a la seva dieta.

A l'Alt Empordà les dates d'aquesta campanya són el 22 de juliol a l'Escola Joaquim Vallmajó de Navata i el 26 de juliol a l'Escola Vicenç Vives de Roses.

Tots els nens i nenes participants rebran durant el tast la carmanyola Disfruita-la, amb forma de poma, amb l'objectiu que la reutilitzin posteriorment per portar fruita durant les seves activitats d’estiu, i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita.

Aquesta és la novena edició de la campanya Disfruita-la a Catalunya, que va començar el 2005, i en la qual cada any participen una mitjana de 5.000 infants de primària. La campanya té com a objectiu promoure el consum de fruita dolça, especialment entre el jovent i els infants, utilitzant una metodologia molt pràctica per tal de recuperar l’hàbit de menjar fruita en l’entorn familiar.