1.000 escolars de Roses participen en el nou programa de Mobilitat Segura de la Policia Local

2014-05-06 16:00

Des del passat mes de febrer, la Policia Local de Roses ofereix a totes les escoles del municipi el programa Mobilitat Segura, amb el qual es fomenta entre els alumnes el coneixement i debat entorn a temàtiques d'educació viària i cívica. En total, un miler d'alumnes de P5, 1r, 3r, 6è i 2n d'ESO participaran fins a finals de juny en aquesta experiència, amb formacions novedoses i adaptades a les característiques i necessitats de cada segment d'edat.

Emmarcada en aquest programa formatiu, aquest matí ha tingut lloc l'activitat de cloenda corresponent als cursos de P5, consistent en la representació de l'espectacle infantil “Traspatrás”. Un total de 300 alumnes de la població s'han traslladat fins al Teatre Municipal on ha tingut lloc la funció, que d'una forma lúdica i divertida, ha desperta l'interès dels dels nens i nenes sobre la importància de respectar les normes de seguretat i un bon comportament cívic.

El nou programa Mobilitat Segura és hereu de les classes d'educació viaria que la Policia Local de Roses desenvolupa al municipi des de fa anys. Enguany, però, l'activitat ha introduït canvis substancials en les seves formacions, fent-les més dinàmiques i properes als escolars i amb noves temàtiques d'interès.

Entre les novetats adaptades es troben les visites als centres escolars amb vehicles policials, on els alumnes poden conèixer de prop i en grups reduïts les diferents tipologies de vehicles. El material didàctic emprat durant les sessions també ha estat actualitzat, gràcies a l'aportació del Servei Català de Trànsit, així com la incorporació de l'activitat anomenada “La Catifa Ciutadana”, una catifa de 9 m2 que permet als més petits experimentar i descobrir per ells mateixos les normes de vialitat a partir de 10 històries que transcorren en una ciutat en miniatura.

Les diferents sessions són desenvolupades per sis membres de la Policia Local de Roses formats específicament per a la realització d'aquesta tasca amb diferent material del Servei Català de Trànsit, els quals al llarg d'aquest any finalitzaran també el curs de Mobilitat Segura impartit per l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Aquesta especialització permet també una millor adaptació de les unitats didàctiques d'acord amb les característiques i necessitats de cada grup, incorporant des d'aquest any activitats, debats i experiències que van més enllà de la xerrada unilateral, les quals han potenciat un major interès, comprensió i reflexió per part de l'alumnat.

Una altra millora incorporada enguany ha estat la implantació d'una nova via de connexió directa entre els diferents centres escolars i la Policia Local. Així, a partir d'un correu electrònic específic, els equips directius de les escoles poden contactar de forma directa amb la policia per sol·licitar informació i assessorament sobre aspectes que puguin detectar en els centres, resoldre consultes, etc.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero, valora molt positivament l'evolució i el salt qualitatiu que ha adquirit el nou programa  “el qual volem continuar fent créixer i millorant els propers anys, atenent la importància que té  entre els infants i joves una correcta educació i conscienciació en termes de seguretat, conducció responsable i civisme per a la qualitat de vida i seguretat de la vila en el futur”.

En aquesta línia, la voluntat municipal és la d'anar introduint noves activitats durant els propers cursos, tals com sortides per posar en pràctica normes de circulació, gimcanes, etc, així com la possibilitat d'ampliar les accions formatives en Mobilitat Segura al llarg de tot el curs lectiu, des de setembre fins al juny.