La Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l’Escala (UBET) recollirà queixes pel tall de llum del passat dilluns 12 de juliol

2010-07-16 19:38

La UBET insta als seus associats a presentar queixes per la pèrdua econòmica que va ocasionar el tall de llum del dilluns 12 de juliol al vespre i a la nit a l’Escala. Des de quarts de nou del vespre fins a quarts d’una de la matinada, alguns establiments van quedar-se a les fosques i sense poder dur a terme la seva activitat. El tall es repetia de matinada per un període aproximat d’una hora. El fet de coincidir amb horari de sopars i en plena temporada alta dóna una pèrdues que poden moure’s entre el 20 i el 60%, segons el tipus d’activitat i les hores d’apagada de cada zona de la vila.

Davant la possibilitat que torni a passar una cosa semblant en qualsevol moment de l’estiu i qualsevol zona de la comarca, els comerciants han unit les queixes i accions a seguir, a través de l’Eix Empordà, per tal de fer front al mal servei de les companyies i a la precarietat de les línies elèctriques.

La UBET demana a tots els seus associats que facin arribar les seves queixes a través de la seva web oficial (www.ubet-lescala.org) per tal de gestionar-les juntes i fer-les arribar als responsables del servei. En aquesta ocasió, tot i que l’apagada només va afectar a l’Escala, Eix Empordà recolzarà les queixes. “És important que davant d’aquests problemes demostrem i actuem amb unitat. És en aquests moments que es pot valorar la feina de les associacions de botiguers”, explica Rosa Fayos, presidenta de la UBET.

A més pels comerços i empreses no associades la UBET també ha organitzat una recollida de queixes a través del servei municipal de l’Agencia de Desenvolupament Econòmic i Turístic (ADET) on hi ha representat aquest sector comercial. L’associació anima a tots els comerciants a posar-se en contacte amb Lluís Puig, representant del comerç escalenc a l’ADET, per tal de canalitzar totes les reivindicacions contra el tall de llum. “Si algun comerciant creu en la força de la unitat, penso que ara és el moment per decidir fer-se soci de la UBET i així poder tenir més força”, explicava Fayos.