A presó per robar en set domicilis de Llançà i Port de la Selva

2012-03-14 13:00

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el passat 7 de març a Ruben MA, de 22 anys, de nacionalitat espanyola i amb domicili a Llançà, com a presumpte autor de set delictes de robatori amb força a interior de domicili, tots en segones residències. Els mossos van tenir coneixement que, entre els mesos de desembre de 2011 i febrer d’enguany, s’havien produït diversos robatoris en segones residències de Llançà i Port de la Selva. La unitat d’investigació d’aquesta comissaria es va fer càrrec de les investigacions per tal d’esbrinar qui podria ser l’autor dels robatoris amb força en els habitatges.

Els mossos van constatar que tots els robatoris es van perpetrar en quatre urbanitzacions, agrupades entre els nuclis urbans de Llançà i Port de la Selva, en cases de segona residència que en aquesta època de l’any normalment es troben deshabitades. A més tots els fets havien estat molt propers entre ells. En totes les ocasions el lladre utilitzava la mateixa metodologia, accedia pels balcons als apartaments o cases, forçava i desencaixava la persiana i fracturava el vidre de la finestra per entrar a l’interior del domicili. Un cop a dins, el seu objectiu era sostreure televisors de pantalla plana i petits electrodomèstics. En una de les ocasions l’autor va forçar la porta de ferro d’un garatge i va sostreure taules i botes d’esquí.

La investigació va determinar que el detingut, presumptament, també seria l’autor d’un altre robatori amb força ocorregut el març de 2010 a la localitat de Port de la Selva, també amb el mateix modus operandi. El detingut, a qui li consten antecedents, va passar el dia 8 de març a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.