22 candidatures concorren als Premis Emprenedors de l'Alt Empordà 2023

2023-05-30 12:30

Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2023 compten amb un total de vint-i-dues candidatures. L’organització atribueix l’augment de participants respecte a l’edició anterior, a la consolidació dels premis i afirma que seguirà treballant per a la promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca.

Les candidatures presentades es reparteixen de la següent manera:

- Cinc, en la categoria de Premi Emprenedor, on es premia el projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement;

- Tres, al Premi Innovació, per aquella empresa amb seu social a la comarca que hagi estat capaç d’innovar en producte, servei o processos.

- Tres, al Premi Innovació Turística per aquella empresa que hagi estat capaç d'innovar en producte, servei o processos en el sector turístic.

- Onze, en la categoria de Millor Idea de Negoci, apartat reservat a la participació dels estudiants dels instituts de la comarca (ESO i Cicles Formatius i Batxillerat). En aquesta categoria hi participen alumnes dels instituts Cendrassos, Alexandre Deulofeu, Ramon Muntaner, Olivar Gran i de l’escola Escolàpies de Figueres.

Els projectes presentats són tan diversos com: un cercador d'activitats esportives i culturals a la comarca; una empresa que ofereix assessorament i serveis en màrqueting digital i formació; un projecte que té per objectiu simplificar qualsevol text jurídic perquè tothom pugui entendre’l; una empresa de gestió de lloguers de cases amb paquets d'experiències inclosos; un projecte que pretèn garantir el futur de l’agricultura local, investigant científicament les propietats terapèutiques dels vegetals; un operador que comercialitza productes de consum a embarcacions amb un vaixell que funciona amb energia solar; un negoci que s’adapta a les necessitats dels consumidors; un servei d’educació que ofereix teràpies assistides amb animals; un negoci que comercialitza l’essència de l’Empordà; o una destil·leria que aposta per la innovació en el procés de fabricació dels seus productes.

En el cas de les idees de negoci dels insituts, hi trobem: una escola de pastisseria per a infants i famílies; una food truck de cuina saludable i gurmet; un restaurant ambientat en els cinc continents; un servei de lloguer de bicicletes i patinets a Figueres; una associació que vetlla per reduir la desigualtat i la violència de gènere a través del joc; la fabricació de perruques de cabell natural per combatre l’estigma social que tenen associat; la fabricació de productes per a la cura de la pell, utilitzant ingredients 100% naturals; diferents serveis de venda de productes ecològics i de proximitat per a reduir el malbaratament alimentari o un servei de carmanyola per a emportar, gestionat per alumnes.

Els noms dels guanyadors i guanyadores, es coneixeran en un acte públic el 16 de juny al Convent de Santa Clara de Castelló d’Empúries.

Aquests guardons els fan possible els ajuntaments de Figueres, Roses i Castelló d’Empúries, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, l’Associació de Joves Empresaris de Girona, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Girona.