11 Clubs Excursionistes i Albera sense Frontera convoquen marxes per l’obertura del Coll de Banyuls

2022-11-16 09:00

El proper dissabte 19 de novembre, Albères sans Frontière / Albera sense Frontera convoca una Caminada per l’obertura del Coll de Banyuls i de tots els passos de frontera tancats per ordre del Prefecte dels Pirineus Orientals des del gener de 2020. A la iniciativa s’han afegit, fins ara, onze Centres i Clubs excursionistes d’un costat i altre de l’Albera.

L’acció constarà de diverses columnes de caminants que partiran de llocs diversos i que confluiran a les 12 del migdia dalt el coll on hi ha prevista l’actuació de diverses corals, parlaments i una foto aèria amb els participants configurant la paraula Llibertat.

Els recorreguts s’han pensat per ser atractius per tot tipus de nivell: des dels més exigents que poden sortir corrent des de la Jonquera o el Puig Neulós; als més senzills, aptes per a totes les edats, que parteixen del Mas Cornet o del Mas els Pils. En total nou traçats que passen per diversos racons de l’Albera.

Després de l’acte amb càrrecs electes del 29 d’octubre passat, i amb la voluntat per part de la Prefectura de no obrir els passos de frontera, Albères sans Frontière / Albera sense Frontera segueix amb la seva voluntat d’aconseguir la lliure circulació entre un costat i altre de la frontera.

Els Clubs que participen de la iniciativa són: Centre Excursionista Empordanès, Centre Excursionista Jonquerenc, Club Esportiu i Excursionista de Portbou, Club Excursionista Maçanetenc, Banyuls Rando, Évasion Catalane, Saint Génis des Fontaines Rando, Laroque Rando, Albères Évasion, Les Randonnées Colliourencques i Cœur et Santé Banyuls.