“Accions per damunt i per sota la runa” de Jordi Mitjà, a l’Espai Cultural La Ciutadella

2010-10-13 17:10

El proper divendres 15 d’octubre (20.00), tindrà lloc la presentació del projecte “Accions per damunt i per sota la runa”, que Jordi Mitjà ha preparat com a projecte específic per a la Ciutadella de Roses. Amb aquest treball, l’artista ens mostra la seva visió dels diferents espais, restes i troballes d’aquest territori de cultures apilades que és la Ciutadella rosinca. La mostra es podrà veure fins al 16 de gener de 2011 a la Sala Petita de l’Espai Cultural.

Jordi Mitjà ha treballat en aquest projecte en el context tancat de la Ciutadella, com ho fa normalment en diferents llocs del món. Per l’especificitat i la particularitat d’aquest espai, s'ha proposat de fer accions molt properes a les de l’art "Povera" i el "Land Art" de caràcter marcàdament conceptual. Petites intervencions que no requereixin una gran producció. Accions fetes sota la premissa: mínim esforç, màxima incidència.

Així, l’artista fa servir els espais, les restes dipositades en ells, les troballes que s’han anat barrejant amb els segles, les que s’exposen en el museu, i fins i tot, el personal que fa el manteniment del lloc, per crear-les. Totes les accions són documentades fotogràficament per configurar la matèria primera de l’exposició que es realitza a la Sala Petita del complex.

La idea de l’artista és actuar com un anti-arqueòleg en un territori de cultures apilades. Actuar en un context ric en història, en pedres que expliquen els moments de màxima intensitat, quan aquest gran espai emmurallat ha estat habitat. Al cap i a la fi, es tracta de sacsejar una gran pila de runa, i veure què hi surt.

Aquesta mostra, és la sisena del programa d’exposicions temporals de l’Espai Cultural la Ciutadella Roses per a l’any 2010. Un programa que es clourà amb la gran retrospectiva dedicada al pintor Jaume Turró “Xemeca” i que es podrà visitar a partir del 15 de novembre.