Èxit de públic a la Festa de la Sal de l'Escala

2010-09-11 22:18

La Festa de la Sal ha demostrat un any més el seu atractiu i moltíssima gent ha seguit la major part dels actes programats en aquesta tretzena edició. L'entorn de la Platja i la Riba ha estat ple de gent des de primera hora de la tarda d'aquest dissabte, seguint des de la representació dels antics oficis mariners als balls del grup de danses La Farandola

Precisament, una de les novetats principals d'aquest any era la voluntat de convertir la Festa de la Sal en un espai de recuperació estable dels balls tradicionals de l'Escala i del seu entorn. En aquest sentit, entre els molts balls que ha ofert el grup de danses hi ha hagut el Ball del Drac, oriund de l'Escala i molt espectacular ja que els dansers van agafats per la faixa i el del davant porta una torxa encesa amb la qual ha d'encendre la cua del que tanca la filera, cosa després de la qual tot el "drac" acaba a l'aigua.

Una altra novetat aquest any era la teatralització de la representació d’oficis, centrant l’atenció dels espectadors d’un en un. Així, durant la presentació de cadascun dels oficis –una vintena- la resta quedava immòbil, de manera que l’atenció se centrés immediatament en aquella activitat de què s'estava parlant, com si un focus l’estigués il·luminant. A més, un fotògraf representant ser Josep Esquirol immortalitzava l'escena amb la seva antiga càmara.