"Hora vella, les màquines tornen" al Consell Comarcal

2011-05-25 17:00

Al llarg de 6 mesos els alumnes de 6è del Cor de Maria han tingut a l’aula, una màquina d’escriure, una màquina de cosir, una màquina de fotografiar, un tocadiscs i un telèfon. Els han estudiat i investigat, han descobert la seva història i han creat una història que es converteix en una exposició per explicar els seus resultats. Es titula "Hora Vella, es màquines tornen" i es pot visitar del 27 de maig al 14 de juny al Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

La mostra pren forma de diari, una portada que ens indica l’aparició de diferents objectes a llocs emblemàtics de la ciutat de Figueres, que està passant?Quin és el motiu d’aquestes estranyes aparicions? d’on surten aquestes màquines? Són diferents interrogants que el visitant haurà de descobrir al llarg de l’exposició.

Amb aquesta exposició volem crear i potenciar una nova pedagogia amb capacitat per crear activitats educatives integrals dirigides a l’alumnat i d’aquesta manera generar processos participatius. Volem potenciar així la creació d’experiències interactives en les quals els seus destinataris, en aquest cas els alumnes, puguin experimentar de manera directa amb el seu passat més proper. Arrel d’aquesta experimentació, es pretén que els alumnes construeixin un pensament crític sobre aquesta exposició.