L'Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà ofereix nous cursos per a professionals i amateurs

2011-09-21 10:00

L’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà presenta els nous cursos dirigits a persones amateurs i  professionals en actiu que vulguin realitzar formació de curta durada a l’escola. Aquesta iniciativa ja es va posar en marxa l’any passat, coincidint amb l’obertura del nou centre, i va permetre que més de 250 persones es formessin en trenta cursos diferents.

Cuina amb Arrossos, Cuina i Aperitius de Nadal, Tast de Vins, Monogràfics de Foie o Torrons i Pastisseria Artesanal són alguns dels temes que està previst cursar, a banda del títol de Manipulador d’Aliments, que es continuarà oferint. De moment s’han programat els cursos d’octubre a desembre de 2011.

Aquesta any l’escola ha apostat per oferir un curs específic de Dietètica en Trastorns Alimentaris. Una formació dirigida a professionals en actiu dels restaurants de l’Alt Empordà que desitgin aprofundir en el coneixement i elaboració de menús per a clients amb trastorns alimentaris més comuns. Parlem de Cuina per a Celíacs, persones amb Colesterol, alimentació per a Diabètics i cuina per a Intolerants a la Lactosa.

Els objectius són formar a professionals de sector de la restauració de l'Alt Empordà perquè adquireixin coneixements dels principals trastorns alimentaris de la població, quins són els seus efectes i contraindicacions i aprendre la cuina que se'ls pot oferir en cada cas. També dotar al col·lectiu d'establiments de la comarca i rodalies del valor afegit que suposa conèixer i tractar els trastorns alimentaris més habituals i poder atendre amb excel·lència als clients d'aquest sector, aportant un valor de gran importància per al turisme i al comerç de proximitat.

El curs tindrà una durada de 14 hores i s'impartirà en set sessions els dimarts de 20 a 22 hores a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà. Tindria una capacitat màxima de 15 alumnes. Degut a la importància estratègica amb que l’escola valora aquest curs i per tal de facilitar l’accés als professionals que ho desitgin, s’ha sol·licitat una subvenció a DIPSALUT per tal d’economitzar el curs a l’alumne i que subvencionarà el 70% del curs als alumnes. Així, dels 140 € de cost que té el curs, l’alumne només ha de pagar-ne 40 €.

Inscripcions a tots els cursos a www.escolahostaleriaaltemporda.cat o a 972525556 de 9 a 16h.