Vilafant destinarà 632.000 euros a inversions el 2015

2014-12-18 13:30

L'Ajuntament de Vilafant aprova un pressupost total per l’any 2015 de 4,340.000€, un 1,7% inferior a l'any passat. Un 44,7 % dels ingressos ordinaris provenen dels impostos directes dels ciutadans, que un any més no tindran cap variació. Aquesta congelació d’impostos es veurà acompanyada de la reducció de la factura de les escombraries en un 3%, degut a les millors condicions de la nova concessió d’aquest servei. Les partides de despeses s’han ajustat i dotat convenientment per garantir el funcionament dels serveis, de forma preferent l’àmbit social, la salut i les entitats.

La partida d'inversions serà de 632.760€ , un 43 % de la qual es destinarà als treballs més prioritaris per la reparació dels importants danys soferts en l’aiguat del passat 30 de novembre. Entre les altres inversions del 2015 s’han de destacar les millores en vies públiques i en la xarxa de distribució d’aigua potable que en conjunt tindran assignats 120.000 euros. També està prevista una actuació per la millora del trànsit carrer Guifré el Pilós.

L'alcaldessa ha destacat que un any més s'ha fet un pressupost realista, ajustat a la situació actual i amb contenció de les despeses. Amb això s'intenta pal·liar aquest temps de poques inversions i subvencions per part d’administracions superiors.

El pressupost s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC, el PP, el Bloc i l'abstenció de CIU. ERC no ha estat present al ple.