Vilafant aprofita l’aigua regenerada pel reg i la neteja de carrers

2024-02-13 17:00

El dipòsit d’aigua que hi ha la plaça de Rovetta a l’Arengada Nord de Vilafant permetrà regar i realitzar la neteja viària aprofitant l’aigua de pluja o aigua regenerada. Amb la voluntat de fer un aprofitament màxim de l’aigua davant d’aquesta situació de sequera que estem patint, des de l’Ajuntament s’ha començat a realitzar el reg de supervivència dels arbres i la neteja viària amb l’aigua d’aquest dipòsit. En aquests moments, el dipòsit disposa d’uns 150.000 litres d’aigua acumulada de pluja que ja s’està utilitzant. Un cop s’hagi buidat el dipòsit la intenció és reomplir-lo amb aigua regenerada que s’anirà a buscar a l’EDAR de Figueres «aquest dipòsit ens permetrà emmagatzemar aigua regenerada, per tal de poder regar i netejar els carrers. Creiem que aquesta és una molt bona opció per tal de poder disposar d’aigua, per regar i per netejar, en aquests moments de sequera extrema» explica el regidor de Medi Ambient de Vilafant Xavi García.

Gràcies a aquest dipòsit es podrà emmagatzemar l’aigua tractada de l’EDAR per carregar la maquinària tant per a la neteja com pel reg. La intenció és que periòdicament un camió-cisterna es desplaci fins a l’estació EDAR de la capital de la comarca per recollir l’aigua que es guardarà al dipòsit per tal que els serveis de neteja i jardineria puguin reomplir aquesta aigua quan els sigui necessari. «És molt important que l’aigua que disposem l’estirem el màxim possible, ja que estem en un moment d’escassetat molt greu. Aquest sistema ens permetrà, doncs, poder seguir regant amb mesura per evitar, que els arbres i les plantes que ens han de servir de refugi climàtic, pateixin» afegeix l’alcaldessa de Vilafant Montse De La Llave.

Aquesta mesura és, doncs, una més de les que Vilafant ja fa anys que aplica per tal de fer un ús racional de l’aigua; s’han invertit 100.000 € anuals en la millora de la xarxa d’aigües del municipi, s’han canviat els sistemes de reg per aquells amb menys pèrdues i més eficients i també s’ha fet una jardineria més sostenible, canviant aquelles varietats que més aigua consumien per exemplars mediterranis amb menys necessitat hídrica.