Una crema de matolls podria ser la causa de l'incendi de cala Montjoi

2014-10-22 17:30

La tramuntana hauria revifat una crema de matolls mal apagada que s'hauria fet ahir dimarts a la zona de cala Montjoi. Aquesta podria haver estat la causa de l'incendi de cala Montjoi. Les dades provisionals apunten a que la superfície afectada és d'unes 46 hectàrees.

A dos quarts de sis de la tarda, l’incendi que afecta des d’aquest matí la zona del Serrat de la Torre del Sastre a Roses, està encerclat. Els Bombers de la Generalitat continuen treballant sobretot a cala Murtra, concretament als dos flancs, una zona de penya-segats i de difícil accés.

Dos hidroavions procedents de la base de Torrejón de Ardoz i un helicòpter Kamov del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb 4000 litres de capacitat i procedent d’Osca s'han afegit a la trentena de dotacions terrestres dels bombers i les sis ADF que lluiten amb el foc des de primera hora del matí. També hi participen 9 dotacions del cos dels Mossos d’Esquadra, agents del cos d’Agents Rurals i, preventivament, una ambulància de suport bàsic del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Hidroavió participant a les tasques d'extinció (foto: @ADFAltEmp)