Un nou bus de gas natural comprimit per a Figueres el mes d'abril

2015-01-19 15:00

El servei de transport urbà de Figueres incorporarà el mes d'abril un bus de gas natural comprimit (GNC), una acció que forma part del pla estratègic per renovar la flota de vehicles. Des de l'empresa municipal Fisersa es va engegar aquest projecte a finals del 2014 amb l'adquisició de dos vehicles de gasoil que ja circulen per la ciutat.

El consell d'administració de Fisersa ha aprovat aquesta setmana el projecte per a la licitació i posterior instal·lació d'una estació de subministrament de combustible per als vehicles propulsats per gas natural comprimit. Prèviament, s'han realitzat les tasques necessàries per fer arribar la xarxa domèstica de gas fins a l'empresa.

L'estació de subministrament, amb un cost aproximat de 40.000 euros, s'encarregarà de comprimir el gas fins als 200 bars que és la pressió necessària que utilitzen aquest tipus de vehicles. El període de càrrega és de sis hores i proporciona una autonomia superior als 300 quilòmetres.

El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Manel Toro, explica que “el pla de renovació de la flota de busos a la ciutat es va complint i, després d'incorporar dos vehicles de gasoil de darrera generació, properament s'hi sumarà un de gas natural comprimit, de molt baixa contaminació i amb una gran eficiència mediambiental”.

Toro aclareix que “aquest sistema necessita una estació compressora per carregar-lo, també anomenada gasinera, que instal·larem durant els pròxims mesos” i afirma que “la renovació de la flota la continuarem amb aquests tipus de vehicles”.

Eficiència energètica i menys cost
A l'hora d'argumentar l'aposta pels vehicles de GNC, el gerent de Fisersa, Lluís Martínez, explica que “estem davant d'un tipus de vehicle impulsat per un combustible que és molt competitiu ambientalment i que, al mateix temps, contempla unes despeses d'explotació inferiors a la d'altres opcions”.

El vehicle de GNC que s'incorporarà a la flota a partir del mes d'abril és de la marca MAN, té una longitud de 10'2 metres i una capacitat per a 58 persones dempeus i 10 assegudes.