Un incendi afecta cala Montjoi de Roses

2014-10-22 13:00

Dinou vehicles d’aigua dels Bombers de la Generalitat treballen en l’extinció d'un incendi de vegetació que afecta els voltants de la cala Montjoi, a Roses. També s’hi han desplaçat nou vehicles més de transport de personal. Setze voluntaris de 6 ADF de la comarca també col·laboren en aquestes tasques.

L’incendi que hauria començat abans de les 7 del matí hauria afectat, amb dades d'aquest migdia, una superfície aproximada de 20 hectàrees d’arbustos a banda i banda del Puig del Gall, en un paratge conegut amb el nom de Torre del Sastre.

El foc ha començat a la part baixa del turó. Les flames han anat pujat fins a la carena, on el vent ha ajudat a reduir-ne la intensitat, ja que bufava de cara. Tot i això, el foc ha aconseguit baixar el turó en algunes zones per l’altra banda. A tocar de la carretera que uneix Roses amb la cala Montjoi, s’han generat alguns focus secundaris, que han cremat punts separats entre sí zones arbrades entre la via i el mar. A la part on havia començat l’incendi, però, ja no hi queden flames.

En tota aquesta zona, no hi ha cap casa ni cap urbanització, per tant, no ha calgut fer cap evacuació. Aquest migdia han sobrevolat la zona alguns helicòpters.

Degut l'elevat risc i a l'incendi actiu de Roses s'ha elevat el PLA ALFA a nivell 2 al Baix i a l'Alt Empordà.

El fum és visible des de Canyelles Petites i altres punts de Roses