Un donatiu d'Oncotrail permet a l'Hospital de Figueres adquirir una màquina de pressoteràpia

2017-01-20 14:30

L’Hospital de Figueres ha presentat avui la nova màquina de pressoteràpia adquirida amb el donatiu de 7.710 euros de l’Oncotrail 2016, una cursa solidària de 100 km organitzada per la Fundació Oncolliga Girona que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. En la darrera edició d’aquesta cursa, es van recaptar un total de 173.802 euros que s’han destinat a cobrir necessitats dels diferents hospitals gironins, a finançar una beca biennal d’investigació sobre el càncer i a necessitats de la mateixa Fundació Oncolliga. 

En el cas de l’Hospital de Figueres el donatiu ha estat de 7.710 euros, que s’han destinat a la compra d’un aparell de pressoteràpia que serveix per completar el drenatge limfàtic manual en els tractaments del limfedema, una acumulació de líquid en el braç que pot aparèixer després d’una intervenció quirúrgica en la qual s’hagi practicat una mastectomia o tumorectomia amb buidament ganglionar i/o un cop acabada la radioteràpia. 

La incorporació d’aquest nou equipament de pressoteràpia permetrà atendre més pacients afectats per limfoedema, atès que facilitarà dur a terme més sessions al llarg de l’any al Servei de Rehabilitació. Un aparell modern i precís que aplica la pressió adequada i permet personalitzar les zones a treballar en cada pacient. També permet l’estimulació dels ganglis abans del drenatge. L’any passat el servei va atendre una cinquantena de pacients afectats per limfoedema.
A l’acte d’entrega del donatiu hi han assistit el gerent de la Fundació Salut Empordà, Martí Masferrer; la directora d’Infermeria, Paquita Abulí; la cap d’Infermeria del Servei Maternoinfantil, Concep Pujol; la cap del Servei de Rehabilitació, Natàlia Toneu; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i el director de l’Oncotrail, Lluís Comet.

L’Oncotrail és una cursa solidària per equips de 100 km que té com a finalitat recaptar fons per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer i els seus familiars. L’itinerari és circular i transcorre per paratges de mar i muntanya del Baix Empordà, amb sortida i arribada a Palafrugell. La recaptació s’aconsegueix a través del donatiu que fan els mateixos  equips participants (mínim de 1.000 euros per equip).

La primera edició es va celebrar l’any 2013, amb 45 equips de corredors,  i des d’aleshores el nombre de  participants no ha parat de créixer. L’any 2016 hi van prendre part 138 equips i en la propera edició, que se celebrarà els dies 7 i 8 d’octubre, s’espera arribar als 150 equips i als 200.000 euros en donacions.