S'obre la convocatòria per a la participació de vuit artistes a la Biennal d'Art Contemporani JCE (Jeune Création Européenne) 2017-2019

2017-05-26 11:30

L’Ajuntament de Figueres ha obert la convocatòria per a la participació de vuit artistes a la Biennal d’Art Contemporani de Joves Creadors Europeus 2015-2017. El termini de presentació de la documentació referent a les propostes presentades al concurs és el dia 12 de juny a les 14 h. 

El concurs està adreçat a artistes emergents, residents a Catalunya nascuts entre l’1 de gener de 1982 i el 31 de desembre de 1999. La temàtica de les obres és lliure i s’emmarca en el camp de les pràctiques artístiques de les arts visuals contemporànies. 

La Jeune Création Européenne (JCE) és un projecte internacional d’arts visuals liderat per l’Ajuntament de Montrouge (París) que es va iniciar l’any 2000 i reuneix una selecció d’artistes procedents de diferents països de la Unió Europea amb l’objectiu de donar a conèixer el treball de joves creadors i de promoure formes de diàleg i contactes europeus per mitjà de l’art contemporani i la cultura. 

Amb caràcter biennal s’organitza una exposició itinerant que es presenta successivament a diverses institucions culturals representants dels diversos països o nacions coorganitzadors d’aquest esdeveniment. Actualment es pot veure aquesta exposició al Museu de l’Empordà i a la Casa Empordà, fins el 18 de juny. 

L'alcaldessa de Figueres i regidora de Cultura, Marta Felip, afirma que aquesta convocatòria és una "nova oportunitat per difondre la feina creativa i el talent dels joves artistes arreu d'Europa". 

Els interessats hauran de presentar la documentació del projecte i la instància adjunta a aquestes bases a l'Oficina Municipal d'Atenció al Ciutadà (av. de Salvador Dalí, 107, 17600 Figueres). Trobareu tota la informació a: https://ca.figueres.cat/upload/element/bases-jce-2017.pdf

enne