Set ports esportius de la comarca celebrarn el 'Marina day' el dia 13

2015-06-08 16:00

El proper dissabte 13 de juny, els ports i clubs nàutics de la Costa Brava participaran al «Marina Day», el dia dels ports esportius de Catalunya. Aquesta és una iniciativa pionera, impulsada per l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, que s’ha concebut amb l’objectiu d’apropar la ciutadania a una multitud d’activitats, tant nàutiques com d’altres àmbits, destinades a tota la família. En l’àmbit català són trenta-tres els ports que s’han adherit a la campanya i que oferiran més de dues-centes activitats als usuaris.

Aquest migdia, a Girona, s’ha presentat la campanya, que ha estat a càrrec de Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Rai Roca, vicepresident de l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics de Catalunya, i Gerard Marín, regatista i ambaixador de la Costa Brava, que ha apadrinat la iniciativa.

Ramon Ramos ha manifestat que la relació entre els ports nàutics de la Costa Brava i la mateixa entitat és estreta, ja que existeix un pla d’accions específic per promocionar aquestes infraestructures als mercats principals, a França i a l’Estat espanyol. També ha remarcat que els disset ports nàutics gironins estan associats al Club de Natura i Turisme Actiu del Patronat. Ramos ha afegit que «el turisme nàutic té molt de pes per a la Costa Brava, perquè genera activitat durant tot l’any al territori».

Rai Roca s’ha referit al «Marina Day» com un dia festiu, en què es posa en relleu la vida i l’activitat dels ports, i també la vida que generen les empreses que complementen l’oferta nàutica del territori. Roca ha destacat que «l’Associació també vol trencar amb la imatge que es té dels ports com a llocs tancats i elitistes, ja que són instal·lacions obertes a tothom, on no fa falta tenir un vaixell per gaudir de l’oferta esportiva, cultural, gastronòmica i d’oci que ofereixen». Finalment, també s’ha referit a que els ports són porta d’entrada i sortida al mar i que cal impulsar iniciatives que generen més trànsit de navegació, ja que la Costa Brava atreu, principalment, embarcacions del sud de França i del sud de Catalunya.

Per la seva banda, Gerard Marín, regatista format al Club Nàutic de l’Escala, ha valorat positivament la iniciativa, perquè permet que es transmetin valors i coneixements del mar als nens i a la ciutadania. Marín ha apuntat que «el mar de la Costa Brava ofereix unes magnífiques condicions, amb vent i sense vent, per a la pràctica de la nàutica».

Els ports de la costa gironina, com són ara Portbou, Colera, Llançà, Port de la Selva, Roses, Marina Empuriabrava, l’Escala, l’Estartit, Marina Palamós, Costa Brava, Port d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Blanes, proposen activitats com ara sortides en vaixell, catamarà i caiac; bateigs de busseig, surf de vela, vela lleugera; tallers de nusos mariners; visites guiades; ofertes gastronòmiques; sortides amb surf de rem (paddle surf); mostres d’embarcacions; sortides amb bicicleta, o minigolf, entre d’altres.


 

Lloc de cerca