Roses dóna feina a 12 aturats amb quatre nous plans d’ocupació

2012-01-11 16:00

L’Ajuntament de Roses ha iniciat l’any 2012 impulsant els nous plans d’ocupació atorgats per la Generalitat de Catalunya, amb els quals es possibilita la contractació de persones en situació d’atur. En total, s’han iniciat quatre programes que des del passat 30 de desembre donen feina a 12 persones. Tres dels plans s’allargaran fins al proper mes de juny, mentre que el quart tindrà una durada de 3 mesos.

Aquesta actuació està finançada pel Servei Català d’Ocupació de la Generalitat, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Roses i té per finalitat la formació professional dels participants, amb l’objectiu de facilitar-ne la seva posterior incorporació al món laboral. Els requisits necessaris per a la contractació dels treballadors han estat figurar inscrits com a demandants d’ocupació a l’Oficina de Treball de la Generalitat, haver exhaurit la prestació per desocupació sense dret al subsidi d’atur o esgotat aquest subsidi i complir els requisits del lloc de treball a cobrir.

Els projectes impulsats des de l’Ajuntament dins aquest pla ocupacional tracten diferents temàtiques i àmbits dels serveis municipals, fet que ha permès l’ocupació de persones amb trajectòria i perfils professionals diversos. Així, les 9 persones contractades per a un període de 6 mesos estan distribuïdes en tres accions diferents: un dinamitzador juvenil destinat al CAR Jove, una brigada de quatre persones per fer treballs forestals i una altra també de quatre persones per dur a terme tasques de manteniment de la via pública.

Aquestes contractacions estan subvencionades amb un import de 76.000 euros provinents del Servei Català d’Ocupació i del Fons Social Europeu, mentre que el consistori rosinc cofinança l’acció amb 46.000 €.

D’altra banda, un quart pla d’ocupació atorgat a Roses ha permès contractar tres persones més, en aquest cas per a dur a terme un projecte d’investigació social i comunitari al casc antic de Roses durant 3 mesos. La subvenció atorgada per a aquest pla és de 26.900 € (SOC i FSE).