Richard Elelman ha estat nomenat regidor de Cultura, dintre de la reorganització del cartipàs municipal

2010-03-11 11:59

El regidor d'ICV Richard Elelman incorpora la regidoria de Cultura a les competències de què ja disposa en aquest moment al capdavant de l'àrea de Medi Natural. Elelman té una àmplia experiència en el món de la cultura, no tan sols a Figueres, sinó també a Anglaterra, d’on és originari. Ja als 10 anys estava treballant com actor professional i realitzant el paper d’Oliver en la producció londinenca del mateix nom, l'any 1970. Després, mentre estudiava a l'escola i a la universitat va continuar actuant professionalment en el teatre, la televisió i el cinema. Guanyador de varis premis per la seva actuació en 'Huit Clos' de Jean-Paul Sartre. En arribar a Figueres va començar altra vegada a participar en el món de l'escenari. Ha fundat dues companyies de teatre, EST i Zanni Teatro, ha dirigit 14 obres de teatre, entre les quals es pot destacar "la solució final" de la Funcional Teatre i "En trànsit" de Zanni Teatro que va ser la primera producció en ser presentada a Londres en català, dos anys abans que la Fura dels Baus hi presentés la seva pròpia producció. Aquesta producció va representar l'Estat Espanyol en el Festival Mundial de Teatre de Joventut. Durant quatre anys va ser professor de l'Aula de Teatre Municipal.

Activitats teatrals a part, Richard Elelman que és membre d’una diversitat de associacions culturals de la comarca, ha col·laborat durant dos anys amb la Cadena Ser com a presentador del programa musical "Flash and the box". Ha treballat com a traductor per al Museu de l'Empordà i ha col·laborat en dues produccions de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. Fill d'escriptors, està acabant la seva primera novel·la anomenada "El sol d'agost", que serà presentada a principis de 2011. Finalment, ha escrit nombrosos articles sobre una varietat de temes per a la premsa local i la premsa anglesa.

L’alcalde Santi Vila valora molt positivament la tasca de Richard Elelman al davant de la regidoria de Medi Natural i Qualitat Ambiental durant els darrers dos anys i mig. Aquest fet afegit a la formació cultural ja descrita fan que l’alcalde creu que és la persona idònia per dur la regidoria de cultura fins al final del mandat.

D'altra banda demà divendres s'oficialitzarà l'entrada d'ERC al govern municipal.