Reconeixement al Síndic de Greuges de Figueres

2015-08-07 16:00

L’Ajuntament de Figueres ha reconegut la tasca desenvolupada per Eduard Puig Pujol com a Síndic Municipal de Greuges des de l’any 2002. La proposta presentada al respecte al Ple d'ahir dijous va ser aprovada per unanimitat per tots els grups municipals.

Eduard Puig Pujol ha estat el primer Síndic Municipal de Greuges de Figueres i amb la seva tasca al llarg d’aquests anys ha contribuït a consolidar aquest instrument per garantir el bon govern i la bona administració municipal, d’acord amb allò establert al Reglament Orgànic Municipal.


En la sessió plenària es va destacar la seva plena dedicació en la tasca, l’absoluta imparcialitat i el servei al ciutadà ofert durant aquest temps. Les memòries presentades pel Síndic anualment recullen detalladament les actuacions realitzades en defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns del municipi i de supervisió de les activitats de l’administració municipal. Un cop finalitzat el seu mandat, que s’ha perllongat més del previst, Puig Pujol ha manifestat la seva voluntat de deixar aquesta tasca.

Així mateix, ahir també es van iniciar els tràmits per crear la nova comissió per nomenar el nou Síndic. Des del govern s’ha proposat l’exregidor i exdiputat d’ERC i actual director de l’IES Ramon Muntaner, Francesc Canet, per ocupar el càrrec.


 

Lloc de cerca