Protecció Civil activa l'alerta de l'Inuncat per la persistència de pluges que estan fent augmentar el cabal en rius i rieres

2011-03-15 09:00

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest matí, a les 07.36 hores, la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat), atès que la continuïtat de pluges a la zona nord-est de Catalunya està fent augmentar de forma creixent el cabal d’aigua d’alguns rius i rieres.

Segons informació facilitada per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), estan augmentat de forma creixent i per sobre de l’habitual els nivells dels rius de les conques del Muga, el Fluvià i el Baix Ter.

Per tant, s’han d’extremar les precaucions en aquests punts i evitar l’accés a les zones properes als rius i control de tots els eixos vials de la zona. Cal mantenir tallats encara els accessos i vials que s’hagi tancat durat les darreres hores i la vigilància d’accessos i carreteres locals als municipis de la Jonquera, Agullana, Cabanes, Peralada, Vilanova de la Muga, Castelló d’Empúries i Sant Pere Pescador davant la previsió creixent dels cabals dels rius.

Actualment el nivell del riu Muga continua creixent especialment en el tram final a Castelló d’Empúries així com el Llobregat de Muga a Peralada.

Les precipitacions continuen persistint a les conques del nord-est seguint una evolució de sud a nord, per la qual cosa cal reincidir en l’avís de risc de crescudes a tots els municipis de les conques del Fluvià i Baix Ter en concret als municipis de les comarques de Garrotxa, Alt Empordà, Baix Empordà, Pla de l’Estany, la Selva i Gironès. Per altra banda continua sobreeixint l’embassament de Foix i de Portbou.

Pel que fa a la previsió meteorològica, la pluja acumulada pot ser superior als 100 litres en 24 hores, en grau de possible (entre el 10 i el 30% de probabilitats de que es doni el fenomen observat) a les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà, Berguedà, Garrotxa, Gironès, Osona, Pla de l’Estany, Ripollès, Selva i Vallès Oriental.

En quant a l’estat de la mar, el SMC informa que es poden donar onades superiors als 2 metres i mig fins en grau de probable (entre el 30 i el 70% de probabilitat de què es doni el fenomen observat) a les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà. La previsió estableix en grau de possible (entre el 10 i el 30% de probabilitats de que es doni el fenomen observat) les comarques del Barcelonès, Maresme i Selva.



 

Lloc de cerca

200240292-0d4080e3c4/50000000.png